Ny bloggserie: 10 fine – denne gangen: 10 fine tv-serier

I dag er det lørdag, det er vår i luften, rosene har fått fine skudd (og må snart klippes), og jeg spiser cookies til frokost. Altså mange gode grunner til å feire! Så, i dag starter jeg opp noe nytt, fint her på bloggen – og jeg håper du vil være med!

Tiril Hauan Photography: sitrende.net / tirilhauan.net

10 fine handler ganske enkelt om 10 fine ting av en hvilken som helst kategori. 10 fine tesorter, 10 fine filmer, 10 fine lørdagsfrokoster, 10 fine ord, 10 fine viner, 10 fine blogger, 10 fine fotografer, 10 fine sanger, 10 fine oppskrifter, 10 fine (vintage)kjoler, 10 fine bøker, 10 fine storbyer + + +. Og så vil jeg fryktelig gjerne at du henger deg på – bruker det samme temaet («tesorter») og skriver et innlegg på din blogg om dine 10 fine. Så legger du igjen en kommentar med lenken i (eller sender den til meg på [email protected]), sånn at jeg kan oppdaterer mitt innlegg med alle de forskjellige lenkene til deres 10 fine-poster forløpende. Har du ikke blogg så skriv gjerne dine 10 fine i en kommentar! Så, til slutt får vi en svært godterpose av fine ting i hver kategori – og masse fin inspirasjon til nye oppdagelser!

Tiril Hauan Photography: sitrende.net / tirilhauan.net
Jeg starter med 10 fine serier. Både fordi jeg er Veldig glad i serier – det er så deilig å kræsje i sofaen etter en lang dag (etter lille E har lagt seg), krølle beina inn under ett teppe, drikke litt te (eller vin) og drømme seg bort. Men også fordi vi for tiden har gått ganske tom for serier, så jeg håper noen av dere har noen fine forslag å komme med! (Listen min er for øvrig ikke rangert – det ville vært alt for vanskelig å velge en favoritt.)

Mine 10 fine serier er

1. Carnivale
Støvete religionsmystikk, fantastisk estetisk, vakker og grusom og rystende

2. Six feet under
Usannsynlig nyansert persongalleri, så godt fortalt om de store spørsmålene, – det forgjengelige, det skjøre og det myke

3. Firefly
En merkelig kombinasjon av western og sci-fi som fungerer utrolig bra (selv om en aldri skulle trodd det), geniale skuespillere og gnistrende øyeblikk

4. True Detective
Filosofisk, estetisk, mystisk og veldig spennende. Mørk, mørk, mørk, men vakkert og syngende om mennesket og om livet

5. Game of Thrones
Jeg er en av dem som virkelig elsker bøkene, og som allikevel synes seriene er fantastisk. Det sier i grunnen alt – hvor mange serier/filmer har lykkes i å faktisk få med seg bokelskerne? Nyansert, grundig, vakkert og forferdelig, realistisk og intelligent gjennomført (ikke fordummende mot seeren). (Ødeleggende, men ganske enkelt for fantastisk til å gi opp).

7. Battlestar Galactica (den nye)
Er det noen som begynner å se et mønster her? (jeg er gruelig glad i sci-fi og fantasy). B.G er original, utrolig spennende, har karakterer med dybde og uforutsigbarhet. Gjennomtenkt, stilsikker og snedig.

8. Downton Abbey
Jeg storkoser meg med denne – den krever kanskje litt mindre av seeren enn de ovenfor, men det er så deilig å ha noen sånne også. Vakkert gjennomført, gode skuespillere, fine kjoler!

9. Sherlock Holmes
Så utrolig moro, ganske enkelt. Sylskarp og mye «lysere» i tonen enn mange av dem ovenfor. Men så fin! Også en veldig estetiske serie med fantastiske øyeblikk og fine detaljer mellom linjene.

10. Doctor Who (2005 og utover)
Doktoren er underholdende og sjarmerende, han maler med stjerner og galakser, men hører aldri helt hjemme noe sted. Balanserer fint mellom de store linjene og de små, underlige og herlige detaljene. En serie til å smile av, og drømme til.

Men nå er jeg gruelig nysgjerrig; hva er dine 10 fine serier?

6 kommentarer til “Ny bloggserie: 10 fine – denne gangen: 10 fine tv-serier”

  1. Ja, jeg vet; kjempevanskelig å velge – det er jo så mange fine serier der ute! Så utrolig gøy at du vil være med – gleder meg veldig til å se posten din! :D

 1. Av alle de jeg har sett her er jeg superenig (ser doctor who på nytt nå, blir helt varm i hjertet av hvor snill og god han er), så vil tro de jeg ikke har sett også vil falle i smak (som er nr 1, 4 og 7).
  Vet ikke helt hvilke 10 som er mine favoritter, men ville hatt med Gilmore Girls, Black Books, og noen andre morsomme serier (som better off ted eller arrested development). Og Lost! Fins så mange bra, vanskelig å velge. Kanskje jeg skal tenke litt på det og blogge dem etterhvert.

   1. Takk for mange fine tips! 1, 4 og 7 er utrolig gode serier, men ganske mørke alle tre i grunnen hver på sin måte (og særlig 1 og 4). Men bør virkelig sees, i alle fall når du liker alle de andre på lista allerede!

    Black books ble neeesten med på lista. Arrested development var ikke helt min greie, men har aldri sett de andre du nevner. Skal testes ut! :D

 2. Åh, kul med tips! Jag tror inte jag kan säga tio stycken faktiskt, jag är rätt petig. Men jag kan säga två riktigt bra som inte är med på din lista: Freaks and geeks och Breaking bad. Freaks and geeks är min bästa tv-serie all time. Helt obeskrivligt underbar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge