En liten introduksjon og et par spørsmål til dere

Nå i det siste (og særlig etter at fine Emma nevnte meg på bloggen sin), har det kommet så mange nye lesere innom her at jeg tenkte det var på tide med en aldri så liten introduksjon:

Hei, jeg heter Tiril, jeg bor i den vestlige delen av Norge (ca Stavanger) sammen med verdens fineste samboer (som går under «k» her på bloggen), vår nydelige datter («e»), og vår herlige Baldur (en usannsynlig kosete golden retriever). Jeg er fotograf og skribent, driver min lille, snille bedrift og har alltid alt for mange kreative prosjekter på gang. I tillegg til å blogge her, så holder jeg også til på instagram, pinterest og flickr.

Jeg er en estetiker til fingertuppene, og Sitrende handler på mange måter om alt jeg synes er vakkert her i verden. Jeg blogger om hverdagsmagi, vintagekjoler, fotografi, loppemarkeder, myrullstjern, myke morgener, oppdagelsesferder, vakre gamle saker med en historie og kreativ pyssel. Litt om hvordan det er å gjøre en lidenskap til en jobb, (og starte et eget foretak). Men jeg blogger også – som tittelen tilsier – om det som sitrer i meg, det som tar pusten fra meg.

Jeg tror på de store kontrastene i verden (at våren alltid vil være mykere etter en hard vinter), på fri vilje og egne valg, jeg tror å trå egne stier ikke nødvendigvis gå de som allerede er nedtrådde. Jeg tror på gode gjerninger, varme klemmer, å gå barbent og lukte på regnet. Og jeg tror på å stoppe opp, puste inn verden og ta tid til å legge merke til at en lever.

Men nok om meg. Hei(!) du, – så utrolig stas at du kikker innom! Hjertelig velkommen skal du være – om du er kjent eller ukjent, ny eller gammel leser. Og så blir jeg jo (naturligvis) gruelig nysgjerrig på hvem du er. Så, jeg drister meg til å stille deg et par spørsmål (sånn at jeg kan kjenne deg bittelitt, i det minste);

1. Har du blogg / pinterest / instagram ? Legg gjerne igjen en link til dine internetthjem så jeg kan få komme og hilse på!

2. Hva er den fineste lyden du vet om?

3. Hvor vil du aller helst dra nå som det (endelig) er vår?

4. Og hva synger du på når ingen kan høre deg?

25 kommentarer til “En liten introduksjon og et par spørsmål til dere”

 1. är så glad att jag hittat hit! (via emma)

  1. jag bloggar på fannydarling.devote.se, finns på instagram under namnet orkidebarn och på pinterest under namnet fannydarling.

  2. hjärtliga skratt – helst från mina små bröder, fågelkvitter, och ljudet från en gitarr kl 05 när festen håller på att ta slut och morgonljuset börjar falla in genom fönstret.

  3. är liiite osäker på vad exakt som stod i den här frågan (min norska är lite rostig!), men tror att den handlar om vad jag ser fram emot nu när det är vår (eller möjligtvis var jag vill åka?) jag ser mest fram emot solljuset, att äta glass i parken, lägga undan min tjocka kappa, hitta fina vårklänningar och sakta men säkert säga farväl till skolan eftersom jag tar studenten i maj.

  4. musikal-sånger! alltid! från «wicked», «phantom of the opera» och «les miserables» oftast.

  klem!

  1. åh, så fine svar! Tusen takk for at du kikker innom! Jeg er også veldig glad i musikaler – les miserables er favoritten, og synger nok ofte på den jeg også. Og så Phantom naturligvis. Wicked har jeg ikke sett ennå – men da har jeg jo noe å glede meg til ;)

 2. Har fulgt deg en stund nå, men blir alltid glad av å titte innom her. Selv har jeg en blogg: siljehusmor.blogspot.no, og også en Pinterestkonto, https://www.pinterest.com/siljehusmor/, hvor jeg forøvrig kan sitte i mange timer og bare titte, bli inspirert, drømme meg vekk. Den fineste lyden jeg vet om er lyden av kaffeboksen vår som blir åpnet når kjæresten står ute på kjøkkenet for å lage frokost; den lyden sier at det snart kommer til å lukte kaffe, og at kaffen kan nytes ved kjøkkenbordet sammen med min bedre halvdel. Nå når det endelig er blitt vår, vil jeg gjerne dra på oppdagelsesferd i egen by (Kr.sand). Sette meg på sykkelen, sykle til et sted hvor jeg aldri har vært før, sette fra meg sykkelen, gå rundt og bare kikke, ta meg så god tid som bare mulig til å kjenne vårlufta og la inntrykkene av det nye stedet synke inn. Og svaret på det siste spørsmålet er temaet fra Indiana Jones – den dukker ofte opp på hjernen når jeg minst aner det.

  1. God aften, og takk for herlige svar! Kaffeboksens som åpnes er nok langt oppe på min liste over favorittlyder også. Håper du finner et lite eventyr i Kr.sand i år! ;)

 3. Hej hittade din blogg och förtrollas av alla dina vackra bilder. Tycker om att läsa historierna till dom. Både att läsa om vardag och om magi. Jag tycker så mycket om fota och blir inspirerad av dej.

  1 Min blogg heter https://lissento.blogg.se/, pinterest lissento och likaså instagram lissento
  2 Att kliva ut på morgonen den här tiden på året och höra fåglar kvittra, ger en glad känsla i kroppen.
  3 Vill sitta på en solvarm bänk, med en vän och njuta i solskenet. Plus medhavd gott fika
  4 Dansar i vardagsrummet och sjunger, «hellre än bra» till någon gammal poplåt.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  1. Vårfulgene ja – åh, få ting er så herlige å høre på som vårfuglene når de endelig synger. Takk for fine svar, og håper du også får en kjempefin uke!

 4. 1. Jeg blogger paa idasundae.com og paa instagram heter jeg idasundae. Begynte aa følge deg naa, kjempefin konto har du!!

  2. Lydene fra skogen er det aller fineste. Bekker som sildrer, fugler som kvitrer, trær som rasler i vinden. Stillheten.

  3. Jeg vil egentlig aller helst hjem til Norge. Bor i Paris.

  4. Jeg nynner alltid paa en eller annen sang, selv om folk kan høre meg.

  Elsker bloggen din!

  1. Hei du! Hehe, så ironisk å bo i selveste Paris og så lengte hjem til Norge når det endelig blir vår (Paris er liksom det aller fineste vårbyen for min del). Men sånn er vel livet, en lengter etter det som er langt borte i øyeblikket.. Takk for at du titter innom, og takk for fin kommentar!

 5. Jeg har fulgt deg en stund nå, og husker ærlig talt verken når eller hvordan jeg snublet over bloggen din- men jeg er glad jeg gjorde det. Bloggen din har en så fin stemning, liksom.
  1. Jeg blogger på malimii.blogg.no, og finnes på instagram under samme navn.

  2. Åh, det må være pøsregn. Helst midt på natten, mens jeg danser sammen med det.

  3. Jeg vil få tatt den første utepilsen i en park, og grille pølser på engangsgrill. Jeg vil også gå årets første tur til et av hjemstedets mange tjern sammen med lillevoffs.

  4. Jeg tør nesten aldri å synge når jeg er alene, fordi jeg allltid er redd for å ikke være helt alene likevel. Men det går mye i 90-talls slagere. Hvis jeg virkelig føler meg tøff kan det til og med hende jeg prøver med på en eller annen dårlig norsk rap, haha.

  1. Åh, vårtur med lusken er ikke å forakte. Baldur begynner vel snart å bade nå, kan jeg tenke meg. . Og pøsregn midt på natten er en fantastisk vakker lyd, det er jeg veldig enig i.

 6. Hei! Fant deg via emmas blogg, ja :) nydelig side, dette! Jeg blogger på http://[email protected] :). Fineste lyden som finnes, må være klukkende barnelatter, lyden av bekk, bål, eller lyden av fottrinn på sandete asfalt… Reiser så gjerne til Paris eller Barcelona nå og hver dag, alltid! Synger masse alene, når jeg tenker meg om, og da blir det mye Etta James, gitt.. Ha en riktig god dag videre ;) mvh Siv

 7. Hej, vilken fin blogg du har, helt magisk! Jag hittade hit via Emma.

  1. https://petitecaja.blogspot.se, https://instagram.com/petitecaja och https://pinterest.com/petitecaja (jag lade till dig på instagram och pinterest)

  2. Vilken svår fråga. Hm… kan inte välja bara ett! Regn mot fönster/plåttak/husvagn, när vågorna slår mot stranden och fiskmåsar på en solig dag.

  3. Ut i naturen med en termos varm choklad och något bakat, gärna med kameran med.

  4. Det mesta, jag har ingen sångröst så jag sjunger inte framför andra men när jag är ensam hemma sjunger jag med i de flesta låtar jag lyssnar på.

  1. Nå fikk jeg veldig lyst til å pakke termos og noe godt og ta en tur i skogen.. Det hørtes i grunnen ut som den perfekte måte å feire våren på. Håper du har en vårlig mandag! ;)

 8. 1. Jeg har en blogg som heter https://yayoi.blogg.no, den er litt småteit. Men jeg liker den. Den er ganske meg.

  2. Den fineste og aller mest avslappende lyden jeg vet om er vind som blåser gjennom trekronene. Helst på en varm sommerdag.

  3. Jeg vil dra overalt og besøke alle steder. Dessverre har jeg egentlig ikke råd til å dra noe særlig lenger enn til Oslo sentrum.

  4. Det hender jeg synger opera. Jeg er ganske god til det, men det vet ingen.

 9. Hei igjen!

  Så hyggelig at du skrev litt mer om deg og det du driver med. Følte jeg fikk vite litt mer om deg ved å lese de ulike linkene du la til :) (Måtte selvfølgelig inn på IG og legge deg til med én gang, hihi…)

  1. Jeg har blogg https://guroeriksen.blogspot.no/ hvor jeg skriver om det som opptar meg og min hverdag; trening, hobby/håndarbeid og fotografering. Så derfor ble jeg så utrolig glad da jeg fant deg og din blogg, som jeg kan følge med på, siden du er fotograf og det at du er fra Stavanger gjør det bare jo ekstra spennende og morsomt å følge med (bor på Nærbø selv).

  2. hmmm, jeg tror den fineste lyden må være fuglekvitteret som er ute nå på våren. DA blir jeg glad, for det er liksom en «vår-lyd» det å høre fuglene synge høyt i sky! Eller kanskje bølgeskvulp en (vind)stille kveld….

  3. Nå som det er vår vil jeg allerhelst reise til varmere strøk (syden-land). Siden det ikke akkurat ser ut til at varmen kommer her til landet på en stund enda, så lengter jeg til varmen. Kroppen og sinnet mitt, trenger litt varme og soool! :D

  4. Hva jeg synger på… Tror det varierer litt, alt etter hva jeg har hørt på radio/spotify den siste tiden. Alt etter hva humøret mitt er også foressten. Hihi, av og til kan jeg til og med ta meg selv i å plystre (!). Noe som jeg svært sjelden «kommer på» at jeg skal gjøre, så DA må jeg være i godt humør da ;)

  1. Hallo du, og takk for så fine svar! :) Fuglesang og bølgeskvulp = kjælighet. Nå må det jo snart være vår for alvor – rosene har fått skudd! (..Men så snødde det litt i går da.)

 10. Hei:)
  1. jeg bor på rosapille.wordpress.com
  2. blandt mange lyder jeg elsker er kanskje kaffetrakteren som trakter kaffe om morgenen aller høyest på listen.
  3. jeg vil helst dra til farmor og farfar på sørlandet, siden vi alltid dro dit i påsken da jeg var liten.
  4. jeg synger klassisk musikk når jeg er alene, helst i et toneleie som er litt for lyst for meg^^

  1. Jeg har også en tendens til å synge klassisk noen ganger når jeg er alene. Gjerne Rusalkas arie eller dido og aeneas. Så gøy å høre at det er flere som synger klassisk i det skjulte ;)

 11. Hei, T!
  Nå er jeg innom igjen en tur etter å ha vært i utlandet en stund, og det er alltid hyggelig med slike introduksjonsrunder! Jeg har fulgt deg ganske jevnt de siste årene, fordi jeg synes du tar stemningsfulle bilder og bruker mange fine ord.

  1. Jeg skriver bloggen Et dryss kanel (www.etdrysskanel.wordpress.com), og så heter jeg Synnebollen på Instagram.

  2. Jeg er lidenskapelig opptatt av lyd! Jeg lager radio og har egen opptaker som jeg fanger masse fint med i inn- og utlandet. Den fineste lyden jeg vet er en veldig spesfikk en, nemlig den som lages når man står i skiheisen om vinteren og tuppen på stavene danser mot det isete underlaget.

  3. Nå som våren er her, vil jeg helst opp på takterrassen med en god bok og et kakestykke. Det er så fint å kjenne vinden i håret der oppe, og føle sola varme i ryggen, og se ned på trær og tak og glade Osloborgere.

  4. Jeg synger hele tida! Jeg har en kraftig stemme, så når ingen kan høre meg, tar jeg i skikkelig på gamle Whitney Houston-ballader og svulstige Disney-låter. Haha!

  Nyt våren, flinkefine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge