Hei New York

32

New York er svimlende høye bygninger, dinerfrokost med arme riddere, mintiskrem på spøkelsestivoliet Coney Island, å stå på kanten av USA og vinke fra den ene siden av Atlanteren til den andre, mikrobryggeri og mac and cheese, en ny kjole som heretter skal hete New York-kjolen – i NY drosjegul chiffon med silkefôr og skjørt til danse i, søndagsloppis i Hell’s Kitchen, pannekaker med sirup, konspirasjonsteoretikere i hotellkøen, å sove bort det verste av jetlagparanoiaen, middag på Battino i en liten bakgård, en liten italiensk hemmelighet i hjertet av storbyen.

Så underlig å være så mange historier på et helt annet sted, i en helt annen tid, og varmen som slår mot deg er en helt annen varme enn hjemme i nord, en varme av asfalt, mennesker med dårlig tid, buldrende t-baner og utålmodige gatelys, og å måtte passe på å ikke forsvinne inn i storbyens eget forhastede tempo, men puste, kjenne etter, oppleve og vandre sakte, sakte gjennom gatene, helt til det blir kveld og byen tenner sine tusen stjerner for å lyse veien hjem.

10.JPG.xcf

9.JPG.xcf

2.JPG.xcf

4.JPG.xcf

3.JPG.xcf

25.JPG.xcf

1.JPG.xcf

7.JPG.xcf

33

6.JPG.xcf

5.JPG.xcf

35

3 kommentarer til “Hei New York”

  1. Vakker tekst og vakre bilder! Mitt bilde av NYC er gammelt og drømmeaktig fordi jeg har ikke vært der siden jeg var ni år gammel, da tvillingtårnene fremdeles stod. Men jeg husker at vi gikk trappene helt opp til frihetsgudinnens krone, tok glassheis i Empire State Building (eller kanskje i en annen høy bygning) og fikk nye sparkesykler som vi fartet rundt med i Central Park.
    Siste blogginnlegg fra Gitte: Julibilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge