Vaktmesternøkler og morgenlys

Jeg drar på Kierkegaardforedrag, drikker rødvin på en onsdag, har vaktemesternøkkelen rundt halsen og snakker med ukjente mennesker. Fine mennesker, mennesker som kjente min far da han var ung, mennesker som kan 7 språk og som sykler, mennesker som bor i store, vemodige murhus. Jeg fniser meg hjemover, langs isglatte skogsveier i nattemørket, K holder meg i armen for at jeg ikke skal falle, men jeg faller jo ikke. For det er klart, kaldt og stille, som om skogen venter på våren.

Om morgenene våkner jeg tidlig, av lyset som kiler mot øyelokkene. Jeg pakker inn bilder og tenker at det er så fantastisk, så magisk, at disse ukjente menneskene har kjøpt mine bilder, og så lurer jeg på om bildene kommer til å henge på kjøkkenveggen, ved teboksene, eller på soverommet, over smykkeskrinet.

6 kommentarer til “Vaktmesternøkler og morgenlys”

  1. pakkene ble veldig søte!
    det må jo være en utrolig fin følelse å tenke at dine bilder ligger på veggen i et annet sted, kanskje i et fjerne land….
    Siste blogginnlegg fra marcela: Early Morning

  2. Åh, jeg håper de der er mine bursdagsgaver fra venner eller familie, jeg har nemlig ønsket meg noen av bildene dine til bursdagen min :D Vi får se om en-to uker :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge